top of page
banneR

Aktuality

Naše Komunitné Centrum získalo ocenenie za svoju prácu so seniormi

Updated: Jul 27


Sme hrdí a vážime si to! Komunitné centrum KC Gunduličova, ktoré založila EQUITA iba pred niekoľkými mesiacmi, získalo špeciálne ocenenie DOBRÝ SKUTOK za prácu so seniornými ukrajinskými odídencami.



Táto cena je spojená s anketou Learning & Development Awards a už po piaty rok v nej oceňuje spoločnosť Developium profesionálov v oblasti vzdelávania a rozvoja – lektorov, koučov a spoločnosti na Slovensku, ktorí svojou prácou prispievajú k rozvoju jednotlivcov i komunít. Tešíme sa, že tento rok podporili práve naše komunitné centrum. S utečeneckou vlnou z Ukrajiny k nám prišlo veľa seniorov a mnohí u nás aj zostali, pretože sme im blízki jazykom aj mentalitou. Ich potreby, z hľadiska integrácie, sú odlišné od potrieb iných vekových kategórií, nemajú už toľko možností zaradiť sa do pracovného procesu v ktorom by mohli nadviazať nové priateľstvá. O to viac ale potrebujú nájsť miesto, kde sa môžu stretávať, kde im poradia s technickými problémami a kde sa naučia základy hovorovej slovenčiny pre každodenné situácie.


A presne takýto projekt sa nám s pomocou CARE podarilo zrealizovať. Seniori, nielen z Ukrajiny, sav malých skupinkách venujú bežnej komunikácii v slovenskom jazyku, poskytujeme im technickúpomoc, poradenstvo v oblasti zdravotnej starostlivosti, stretávajú sa pri ručných prácach, navštevujúkultúrne pamiatky a cez exkurzie spoznávajú Slovensko. Týchto aktivít sa zúčastňujú aj pozvaní slovenskí seniori, ktorí ich zasa na oplátku pozývajú na svoje akcie. A my len dúfame, že aj vďaka našej podpore vzniknú nové priateľstvá, ktoré im pomôžu prekonať smútok za rodnou krajinou.


A my ďakujeme našim kolegyniam z KC Gunduličova – Inne Danchuk, Tatyane Sysoieve a Lubomíre Rothovej, ktoré sú dôkazom toho, že aj malý tím s veľkým srdcom dokáže výnimočné veci – rozžiariť úsmev na tvárach seniorov a urobiť ich život krajším.

272 views
bottom of page